2012. november 11., vasárnap

Y-generáció a munkahelyeken

Sziasztok!

Még az őszi szünetben küldte át ezt a cikket az egyik barátom azzal a kommenttel, hogy szerinte érdekelni fog. Ez így is lett, és mivel a témája ide kapcsolódik, arra gondoltam, hogy megosztom veletek.
Ez a cikk ( http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jonnek-az-y-sracok/ ) nem az iskola világával foglalkozik, hanem arra világít rá, hogy 2020-ra a munkahelyeken kb. 50%-ban a mai harmincasok, illetve a most gimnáziumba járók fognak dolgozni: az Y-generációval tehát a munkahelyeken is számolni kell. Ennek a generációnak a korábbiakhoz képest eltérő elvarásaik vannak: nagyon fontos a munkához való személyes kötődés, a flexibilitás. Egy felmérés szerint a fiatalok több mint a felénél szóba sem jöhet olyan munkahely, ahol korlátozzák a közösségi média használatát.
A cikk tippeket ad a munkáltatóknak, hogy mivel lehet vonzóvá tenni egy munkhelyet az Y-generáció tagjainak: pl. rugalmas munkaidő, meetingek a megbeszélések helyett, pontos munkaleírás, beléptetőporgramok...
...viszont arra is figyelmeztet, hogy nem kizárólagos módon kell átalakítani a munkakörnyezetet, és semmiképpen nem egyik napról a másikra. Hiszen nem arról van szó, hogy az új generáció teljesen kiszorítja a régit, hanem több -adott esetben egymástól nagyon különbözően gondolkodó- generáció együttműködéséhez kell teret biztosítani.

1 megjegyzés: