2012. szeptember 30., vasárnap

Népszerűsítés

Azon gondolkozom, hogy vajon mások honnan szerezhetnek tudomást azokról a dolgokról, amikbe mi bepillantást nyerhettünk a múlt órán? Legalábbis én korábban nem igazán hallottam ezekről a honlapokról és valószínűleg magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy utánajárjak, mi mindent lehetne találni. Szerintem megoldás lehetne, ha a gyermekek minél előbb kaphatnának ízelítőt abból, hogy mennyi mindent érhetnek el neten keresztül, amik nagyban segíthetnék az önálló tanulásukat. Az persze nehéz lenne, ha minden oldallal egyesével foglalkoznának az iskolában, de szerintem, ha egyáltalán tudomást szerezhetnének arról, hogy mennyi anyag érhető el így, akkor bátrabban keresgélnének maguk is és fedeznének fel új dolgokat.
Nem kell lemondani az internettel, technikával kis ideje barátkozókról sem, nekik is ugyanígy meg lehetne mutatni ezt-azt. Talán így azok is bevonhatóbbá válhatnának, akik haszontalan időtöltésként tekintenek az internetre.
A lényeg, hogy jó lenne, ha az emberek kapnának információt arról, hogy milyen sokoldalúan lehet felhasználni az internetben (illetve az ott található oldalakban) rejlő lehetőségeket. Szükség lenne a különféle eszközök népszerűsítésére, hiszen véleményem szerint nagyon alacsony azoknak a száma, akik csak úgy gondolnak egyet és maguk állnak neki böngészni, hogy pl. vajon létezik-e olyan oldal, ahol kész prezentációkat találhatok egyes témákban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése