2012. október 6., szombat

Sziasztok!

Google Docs  a Wikipédián:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_Dokumentumok

Sok érdekes dolgot olvashatunk a hátteréről, történetéről is, de olyan gyakorlati információkat is olvashatunk itt, ami hasznos lehet azoknak, akik még sosem használták ezeket a felületeket, de szeretnék, csak nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Például, hogy a google docs szövegszerkesztőjébe írt tartalmakat le lehet menteni .doc formátumba, stb.
A felület sok olyan lehetőséget rejt magában, amelyeket jól ki lehet használni a tanulási-tanítási folyamatokban, de a mindennapokban is hasznos eszköz: online felületen könnyebb szervezkedni, mint e-mailben. Nagyon megkönnyíti a dolgokat, hogy pontosan átlátjuk, ki mit vállal, mi van már meg, mi hiányzik, stb. A blogunk egyik szerkesztőjének leánybúcsúját szerveztük meg ebben a formában, szóval személyesen tapasztalatom van arról, hogy ez mennyire megkönnyítette a munkát.:)

2 megjegyzés:

  1. Nos, ez nem számít bejegyzésnek, mert ugye arról beszéltünk órán, hogy blogbejegyzésként kapcsolódó forrásokról írni, összefoglalni illik, saját véleményt, kritikát hozzáfűzni, elmondani, miért tetszik vagy nem, stb.
    Nem ér csupán linkelni. Reméltem, hogy egyértelmű. Látom, hogy nem. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anita,
      kicsit átszerkesztettem, remélem ebben a formában már elfogadható a bejegyzés.

      Törlés