2012. október 28., vasárnap

"Digitális tojásbanszülött"

Egy ismerősöm tette ki facebookon ezt a képet, a következő hozzászólással: "Haladni kell a korral - avagy az új generáció első "szárnypróbálgatásai". Erről nekem rögtön a digitális bennszülöttek témája jutott eszembe, hiszen róluk akár azt is mondhatnánk: "még ott van a tojáshéj a fenekükön", de a számítógépek világában már akár idősebbeket is megszégyenítő magabiztossággal mozognak.
Érdekes még megfigyelni a tyúkanyó döbbent vagy inkább meglepett ábrázatát. Így vagyok például én is, amikor azt látom, hogy a 8 éves húgom mi mindent tud már az interneten. Ő még inkább játékokat keres, zenét hallgat, de ami érdekes számomra, hogy mindezt magától teszi. Bátran próbálgatja, hogy mi mindenre lehet jó az internet, mi mindent lehet a számítógépen alkotni. Arra jutottam, hogy mivel nála adott, hogy használhatja a számítógépet (persze rendszeresen odapillantunk, hogy nehogy valami olyan tartalommal találkozzon, ami nem éppen neki való), tehát van tere arra, hogy próbálkozhasson, így nála ez önfejlesztő tevékenységként fogható fel. Hiszen magától böngész és talál neki tetsző játékokat.
Természetesen ez nem csak a testvéremre igaz. Úgy gondolom, hogy a mai világban, akinek már lehetősége van egészen fiatal korban ilyen téren mozgolódnia, az ugyanilyen bátran meri felfedezni a digitális világban rejlő lehetőségeket.

A kép forrása: http://www.flixya.com/photo/2412694/facebook-chicken
Letöltés ideje: 2012. 10. 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése