2012. december 15., szombat

Google Maps használati lehetőségek az oktatásban

Mielőtt tovább fejtegetném a nemzetközi továbbképzési lehetőségek előnyeit, inkább szeretnék bemutatni egy interneten könnyen elérhető és ingyenes tájékozódási lehetőséget.
Az ikthirado.hu oldalról kalandoztam el a treetech4teachers.com oldalra. Több izgalmas témát is találtam, de spoilerezni nem áll szándékomban, így inkább egy kiválasztott témát mutatnék be. 

Felkeltette az érdeklődésemet, hogy a Google Maps hogyan alkalmazható az oktatásban. Egy prezentáció segítségével ismerkedhet meg az oldalon a kíváncsi pedagógus a Google Maps használatával. Ennek lényege, hogy a tanulók saját térképet hoznak létre és ebben tudják jelölni a számukra fontos elemeket. Számos olyan funkciót mutat be a prezentáció, ami használható. Ilyen például a távolságmérő eszköz, a szélesség/hosszúság megjelenítése, illetve jelölése. Beállítható a használni kívánt mértékegység is. Saját térképünkön bejelölhetünk számunkra fontos helyeket, amiket megnevezhetünk, leírást adhatunk róluk, beilleszthetünk fényképet, linket, videót a youtube-ról. A különböző típusú helyszíneket különböző ikonokkal láthatjuk el, így a térképünket látogatók számára is rendszerezettnek tűnik majd produktumunk. Ajánlott útvonalakat is berajzolhatunk, ami hasznos lehet egy városnézés megtervezésekor is.

A Google Maps ilyen jellegű használata leginkább földrajz, vagy történelem órán hasznosítható (Google Earth használatával például Róma emlékműveit tekinthetjük meg, vagy a város építészeti szerkezetét). Így nem csak az adott tantárgyon belül sajátíthatnak el a tanulók ismereteket, hanem digitális kompetenciájuk is fejlődik, valamint megtanulhatják, hogy egy-egy program használata mennyire sokoldalú lehet.

Forrás: http://www.freetech4teachers.com/2012/04/google-geo-teachers-institutes-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+freetech4teachers%2FcGEY+%28Free+Technology+for+Teachers%29#.UMyQ-XdUr2u

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése