2012. december 15., szombat

IKT oktatási körkép - Trainings?

Webináriumunkban bemutattunk két továbbképzést hirdető szervezetet, azonban ezek finanszírozásával kapcsolatban nem találtunk információt arra vonatkozóan, hogy milyen formában igényelhető támogatás ezek elvégzésére. (Mozaik Kiadó, illetve az LSK Hungária Kft. képzései)

Az Oktatási Hivatal honlapján azonban található három olyan továbbképzési lehetőség, melyek szerepelnek a Comenius-Grundtvig tanár-továbbképzések kurzuskatalógusában,így a nemzeti szolgáltató pontoknál lehetőség van pályázni a részvétel támogatására. A képzések további kuriózuma, hogy helyszínük Brüsszel és a használt nyelv az angol. Természetesen ez azt jelenti, hogy előnyben vannak azok a pályázó pedagógusok, akik aktív angol nyelvtudással rendelkeznek. Ez vajon problémát jelent?
Úgy gondolom, ez nem problémát, hanem lehetőséget kell, hogy jelentsen. Egyrészt jelenleg egy diploma megszerzéséhez nyelvvizsgára van szükség. De a pedagógusi, tanítói pályán az "angolos" szakembereken kívül van-e motivációja arra itthon egy pedagógusnak, hogy gyakorolja például az angol  nyelvet?
A nemzetközi színtereken való megjelenés fontos a tapasztalatcsere miatt, hosszútávú ismeretségek köttetése esetén a diákok is profitálhatnak egy csereprogram kapcsán, valamint - jelen esetben - Európa szívében sajátíthatja el a pályázó pedagógus az IKT eszközök használatára vonatkozó tudást és tapasztalatot.

A jelenleg meghirdetett három képzési program:
  • Az interaktív tábla technológia pedagógiai használata az osztályteremben
  • Az internetbiztonság meghonosítása iskolai stratégiákban és a mindennapos tanítási és tanulási folyamatban
  • Jövő osztálytermének szcenáriói- tanítás és tanulás a jövő osztályterméhez alkalmazkodva
 A regisztráció határideje: 2013. április 30. 
Pályázat leadásának határideje: 2013. január 16.

Merjünk nagyot pályázni! :)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése